21 Ιανουαρίου 2011

Η μύηση στην επιστήμη των γεωμετρικών σχημάτων - Omraam Mikhael Aivanhov



Οι μύστες πάντοτε δίδαξαν τη σημασία ενός κέντρου με το οποίο πρέπει ο άνθρωπος πάντοτε να συνδέεται, γιατί ξέρουν ότι αν δεν υπάρχει ένα κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο στρέφονται τα μόρια, τα άτομα και οι κόσμοι, τα πάντα εξαρθρώνονται και επέρχεται το χάος, 
η παγκόσμια αναρχία. Ναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για την αρμονία, για την ισορροπία, για τη Ζωή, είναι η ύπαρξη ενός κέντρου, ενός σημείου γύρω από το οποίο πρέπει τα μόρια να περιστρέφονται. Προσέξτε τι συμβαίνει σε μια οικογένεια όταν φεύγει ο πατέρας, ή σε μια χώρα ή σ'ένα στρατό όταν λείπει ο αρχηγός. Στη Γαλλία λέτε "Όταν λείπει ο γάτος χωρεύουν τα ποντίκια". Ο άνθρωπος διαθέτει με φυσικό τρόπο μέσα του αυτές τις μεγάλες αλήθειες. Από ένστικτο ξέρει ότι τα πράγματα πρέπει να είναι εδώ κάτω στη γη ακριβώς όπως είναι επάνω στο θείο κόσμο.
Το ηλιακό σύστημα έχει ένα κέντρο, τον ήλιο, ο οποίος διατηρεί σε ισορροπία και κάνει να γυρίζουν όλοι οι πλανήτες στη μεγαλύτερη αρμονία. Όταν μια οικογένεια, μια κοινωνία, ένα έθνος δεν είναι ενωμένα με την παρουσία ενός κέντρου, αποσυντίθεται. Όταν το φυσικό σώμα ενός ανθρώπου έχει χάσει το κεντρικό του σημείο, αποσυντίθεται και αυτό, επειδή το σημείο που συγκρατούσε μέσα του την τάξη και την οργάνωση έχει φύγει. Τα κύτταρα του, καθώς δεν έχουν πια αρχηγό, αποωχρίζονται και ειστρέφουν στις αποθήκες του σύμπαντος για να χτίσουν νέα σώματα.
Μέσα σε μια οικεγένεια, το κέντρο είναι ο πατέρας. Σε μια χώρα είναι ο Βασιλιάς. Σ'ένα στρατό, είναι ο διευθύνων στρατηγός. Στο ηλιακό σύστημα, είναι ο ήλιος, στο αυγό, είναι ο κρόκος,  στο μάτι, είναι η κόρη, στον άνθρωπο είναι το πνεύμα... Πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο, μια κεφαλή, όχι δυο, ούτε τρεις.
Εκεί που υπάρχουν περισσότερα κεφάλια εκδηλώνεται η αναρχία. Στην Αποκάλυψη, το Κτήνος παριστάνεται με επτά κεφάλια και στην ελληνική μυθολογία πάλι η Λερναία Ύδρα είχε επτά κεφάλια. Αυτά τα πολλαπλά κεφάλια είναι το σύμβολο της αναρχίας. Αν μέχρι τώρα η ανθρωπότητα έζησε μέσα στην αναρχία είναι επειδή την κυβερνούν πολλά κεφάλια. Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί παρά μόνο όταν οι άνθρωποι θα δεχτούν να υποταχτούν σε μια μόνο κεφαλή, όπως αναφέρεται μέσα στα Ευαγγέλια: "θα υπάρχει μόνο ένας βοσκός και ένα κοπάδι". Ναι, όταν θα υπάρχει μόνο ένας κύκλος γύρω από ένα μόνο κέντρο, θα εκδηλωθούν άλλες ευεργετικές δυνάμεις.


Για να βασιλεύουν η αρμονία και η τάξη, χρειάζεται μια κεφαλή, ένα κέντρο, μια κορυφή, γύρω από την οποία μπορούν να περιστρέφονται τα πάντα. Επειδή αυτό είναι το σημείο το οποίο συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις της ενότητας. Το μεγάλο Κέντρο του σύμπαντος που είναι ο Θεός αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις περιοχές, και όλοι εκείνοι που Τον αντιπροσωπεύουν είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους σαν εναν κεντρικό ιστό....

Δεν υπάρχουν σχόλια: