31 Ιανουαρίου 2011

Η μύηση στην επιστήμη των γεωμετρικών σχημάτων - Omraam Mikhael Aivanhov 2

Έχω δει ανθρώπους που δεν είχαν στη διάθεση τους παρά ένα μικρό χειρόγραφο, μερικά αποκόματα, που τα επαναλάμβαναν σε όλη τους τη ζωή και που τα εφάρμοζαν με όλη τους την δύναμη, κι έτσι προόδευαν. Αλλά και οι πρώτοι χριστιανοί, είχαν μόνο τα Ευαγγέλια και σε τι κατάσταση, βρώμικα, σκισμένα, γιατί τα δανειζόνταν ο ένας από τον άλλο γιανα τα αντιγράφουν. Τα διάβαζαν όμως ασταμάτητα, τα εφάρμοζαν και δέχονταν το φως. Ενώ τώρα, καθένας έχει στη βιβλιοθήκη του όλα τα ιερά βιβλία όλων των θρησκιών: τις ουπανισάδες, τις Βέδες, τη Ζεντ Αβέστα, το Ταο-τε-κινγκ, το βιβλίο των νεκρών των Αιγυπτίων και των θιβετιανών, το Ταλμούδ, το Ζοχάρ, τα Κάββαλα, τη Βίβλο και άλλα πολλά, μ΄νο που δεν προοδεύει. Μη λέτε λοιπόν ότι πρέπει  να ψάξουμε να βρούμε κι άλλη μια Διδασκαλία επειδή ετούτη δε σας είναι αρκετή!

(.......)

Όταν η χριστιανική θρησκεία παρουσιάζει την Αγία Τριάδα σαν το μυστήριο ενός Θεού με τρία πρόσωπα (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην πραγματικότητα πρόκειται για τις τρεις μορφές κάτω από τις οποίες εκδηλώνεται η Θεότητα: ο Πατέρας είναι η ισχύς (η Ζωή), ο Υιός είναι η σοφία (το φως) και το Άγιο Πνεύμα είναι η αγάπη (η ζεστασιά).

(.......)

Η εξωτερική εμφάνιση είναι εκείνη που κάνει να προσδιορίζεται ένα άτοομ σαν άντρας ή σαν γυναίκα. Εσωτερικά όμως, κάθε άντρας φέρνει μια γυναίκα μέσα του και κάθε γυναίκα έναν άντρα. Ο άνθρωπος είναι άντρας ή γυναίκα ανάλογα με το ποια αρχή επικρατεί, η αρσενική αρχή ή η θυλική, όμως η αντίθετη αρχή κοιμάται μέσα του και κάποια μέρα μπορεί να εκδηλωθεί με τέτοια δύναμη που ορισμένοι άντρες και ορισμένες γυναίκες νιώθουν μάλιστα την ανάγκη ν' αλλάξουν φύλο. Αυτό αποδεικνύει πολύ καλά ότι ο άνδρας περιέχει μέσα του τη θυλική αρχή και η γυναίκα την αρσενική.
.....Το ιδανικό λοιπόν για τον άντρα είναι να είναι δυνατός, ισχυρός, αλλά να ξέρει και σε ποιες περιπτώσεις να εκδηλώνει τν απαλότητα, την καλοσύνη, τη συμπόνια, όπως μια γυναίκα. Και η γυναίκα, από τη μεριά της, αντί να είναι μονίμως αδύναμη, τρωτή, εξαρτημένη, πρέπει να είναι ικανή να αποδεικνύει, όταν χρειάζεται, δυνατή και ανθεκτική. Να ξέρει κανείς να πολώνεται, σ'αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να σας οδηγήσω για την εξέιξη σας και για να πλουτίσετε εσωτερικά.


(......)


Ο Δάσκαλος Πέτερ Ντενώφ έδινε τον εξής κανόνα: "Βάλε την καλοσύνη για βάση στη ζωή σου, τη δικαιοσύνη για μέτρο, τη σοφία σαν φραγμό, την αγάπη για ευφροσύνη, για ευχαρίστηση, και την αλήθεια για φως."

(......)

Οι πέντε αρετές είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του ανθρώπου. Δυστυχώς πολύ λίγοι άνθρωποι στην εποχή μας γνωρίζουν το δεσμός που υπάρχει ανάμεσα στις αρετές και τον ανθρώπινο οργανισμό. Στη γνώση αυτού του συνδέσμου βασίζεται η αληθινή Επιστήμη, όπως και όλες οι επιτυχίες στη ζωή. Η καλοσύνη είναι συνδεμένη με τα πόδια, η δικαιοσύνη με τα χέρια, η αγάπη με το στόμα, η σοφία με τα αυτιά και η αλήθεια με τα μάτια.Η αλήθεια ανήκει στο πνεύμα, η αγάπη στην ψυχή, η σοφία στη νόηση, η καλοσύνη στην καρδιά και η δικαιοσύνη στη θέληση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: