19 Ιουνίου 2007

Σημειώσεις #01

Από το προσωπικό μου "ημερολόγιο" γύρω στο 2005...

O κύριος σκοπός του ανθρώπου θα ήταν ένα πανέμορφο ταξίδι προς την ολοκλήρωση. Η ολοκλήρωση που έρχεται με τα χρόνια. Που σημαίνει νέα, υψηλή τάξη νόησης και συναισθημάτων.
Ο Νίτσε έλεγε "Όταν η ψυχρή λογική ενωθεί με την θερμή καρδιά...". Πολλοί άνθρωποι ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν το νόημα αυτής της πρότασης για τον Υπεράνθρωπο. Αυτή η πρόταση είναι ο ορισμός που δίνει τι ακριβές νόημα του Υπεράνθρωπου.
Για να φτάσεις λοιπόν στον Υπεράνθρωπο πρέπει να κάνεις ένα ταξίδι. Ο σκοπός δεν είναι η ένωση με το Ένα, με το Όλον αλλά το ταξίδι προς το Ένα. Όσο πλησιάζεις εκεί, στο Ένα θα θέλεις όλο και πιο λίγα πράγματα, μέχρι να φτάσεις στο Ένα και να μην θέλεις τίποτα. Όταν ενωθείς με το Ένα θα έχεις τα Πάντα, θα ενωθείς με την Αγάπη.
Στο ταξίδι θα βρεις πολλά δαιμόνια τα οποία βρέθηκαν στον δρόμο σου γιατί κάποτε τα έθαψες και τώρα όσο γίνεσαι πιο δυνατός, δυναμώνουν και αυτά και σου επιτίθενται. Όμως εσύ μπορείς να τα νικήσεις μ υπομονή και επιμονή.
Είσαι άνθρωπος... δηλαδή σώμα, ψυχή, πνεύμα, συναισθήματα. Το μυαλό βρίσκεται μέσα στο πνεύμα. Το αστρικό σώμα υπάρχει μαζί με το φυσικό σώμα και όταν φτάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο νόησης τότε μπορείς να το δεις. Να αλλάξεις οπτική γωνία ( να αλλάξεις, όχι να θεωρήσεις πως άλλαξες), να έχεις την οπτική γωνία του Παντογνώστη. Δεν είναι ανάγκη να τα ξέρεις όλα για να έχεις αυτή την οπτική γωνία. Σημασία έχει ο δρόμος προς την γνώση και όχι τόσο η γνώση. Φυσικά και η γνώση παίζει σημαντικό ρόλο γιατί αν δεν υπήρχε στο "τέλος" δεν θα υπήρχε ταξίδι. Το να χάνεις σε έναν αγώνα δεν είναι κακό γιατί έκανες ένα ταξίδι για να φτάσεις εκεί στον αγώνα και κέρδισες πολλά. Αυτά λοιπόν που κέρδισες μπορεί να είναι πιο σημαντικά από την ήττα ή την νίκη στον αγώνα. Από κάθε αποτυχία ή επιτυχία πρέπει να μαθαίνουμε κάτι και να μην αφήνουμε να χάνονται άγνωστες (;) γνώσεις.
Πόλεμος μέχρι το τέλος, αυτοθυσία, όχι εγωισμοί και μνησικακίες. Αγάπη για το Φως, για το Ένα, για την Ολοκλήρωση του σταδίου μας στην Γη και την περαιτέρω πορεία μας...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Καστανέντα

"Η αυτοπεποίθηση του Πολεμιστή δεν έχει σχέση με την αυτοπεποίθηση του Μέσου ανθρώπου. Ο μέσος άνθρωπος αναζητά την σιγουριά στα μάτια τρίτων και αυτό ονομάζει αυτοπεποίθηση. Ο Πολεμιστής αναζητά την τελειότητα στα δικά του μάτια και αυτό το ονομάζει ταπεινότητα."



Υ.Γ. Δεν ξέρω κατά πόσο το κείμενο που είχα γράψει πριν 2 χρόνια ισχύει ή όχι, αλλά προσωπικά πιστεύω πως έχει μια δόση εν δια φέροντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: