16 Φεβρουαρίου 2009

where is god?

Που να είναι άραγε ο θεός; Υπάρχει;
Δεν ξέρω, δεν είμαι θεός, άνθρωπος θέλω να πιστεύω πως είμαι άσχετα αν υπάρχει περίπτωση να έχω θεϊκή φύση ή θεϊκές δυνάμεις...
Υπάρχει θεός; Υπάρχει κάποια δύναμη που να δημιούργησε τα πάντα γύρω μας;

Ίσως ο θεός να βρίσκεται απλώς μέσα μας, μέσα σε όλα τα φυτά, τα ζώα, το νερό, τον αέρα, το ξύλο, μέσα στην μελωδία, μέσα στην αγάπη, στην χαρά και στην λίπη...
Βρίσκεται παντού γύρω μας και η ύπαρξη του είναι απλώς η ανυπαρξία του.

Πολύ όμορφο κομμάτι, αφιερωμένο σε όλους...

4 Φεβρουαρίου 2009

!!!LIFE!!! ή απλώς Ζωή....


Καλησπέρα σας, ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι καλά....
Ίσως να έχω ξανά γράψει σε άλλες δημοσιεύσεις κάτι σχετικό με αυτό που θέλω να γράψω σήμερα. Η Ζωή όμως κάνει κύκλους και πολλές φορές επανέρχονται κάποια πράγματα.

Η λέξη ζωή αποτελείται μόνο από 3 γράμματα, μια λέξη τόσο μικρή, με μια μεγάλη έννοια από πίσω σαν σκιά... Σε άλλους αυτή η λέξη ισοδυναμεί με την μικρή -χρονολογικά ζωή τους, ενώ σε άλλους ισοδυναμεί με την μικρότητα της ψυχής τους.
Βέβαια ο καθένας μπορεί να δώσει ότι έννοια θέλει στην Ζωή, όμως όπως και αν θέλει να την προσδιορίσει κάποια πράγματα όπως η γέννηση και ο Θάνατος, δεν αλλάζουν.

Θα αφήσω αυτές τις 2 καταστάσεις και θα επικεντρωθώ στην χρονική περίοδο μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων. Αυτή η χρονική περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτή ως ζωή, όμως προσωπικά διαφωνώ εν μέρη και θέλω μια περαιτέρω εξέταση - ανάλυση.

Τι σημαίνει Ζωή;
Ο καθένας, μπορεί να ορίσει ως Ζωή κάτι διαφορετικό, όμως όλοι μας μπορούμε να ορίσουμε ως Ζωή κάτι βασικό. Δεν αναφέρομαι σε τίποτα υλικό, όλα τα υλικά φθείρονται ενώ η Ζωή είναι αιώνια.

θα έλεγα πως η Ζωή είναι ευτυχία, αγάπη και πολλά άλλα, όμως νομίζω πως Ζωή είναι Πίστη. Όχι απαραίτητα Πίστη σε κάποιο Θεό ή Θεούς, αλλά Πίστη στην ίδια την Ζωή.
Η Ζωή μας οδηγεί ή αν θέλετε μας καθοδηγεί ώστε κάθε φορά που μας συμβαίνει κάτι να μαθαίνουμε και κάτι.
Όταν έχεις Πίστη στην Ζωή, όταν Πιστεύεις πως τίποτα δεν είναι τυχαίο τότε τα περισσότερα (αν όχι όλα) αποκτούν ένα νόημα στην ζωή.
Όλες οι δυσκολίες, ο πόνος, η θλίψη, ακόμα και η χαρά έχουν κάποιο νόημα. Δεν θεωρώ πως αυτές οι καταστάσεις υπάρχουν στην ζωή μας, απλώς για να μας ταλαιπωρούν, ακόμα και αν αυτό ισχύει απλώς δεν το δέχομαι, ίσως κάνω λάθος θα το μάθω στα σίγουρα.....

Φιλικά
Άντη